2013. július 21., vasárnap

III. fejezet

Viharos ismerkedés
A lehetőségek ajtaja gyakran olyan hirtelen tárul ki és zárul be újra, mint a valódi ajtók viharos időben. Készen kell állnunk, hogy belépjünk, amint alkalom kínálkozik.” John Naisbitt


Violet erősen hunyorítva pislogott ki a szélvédőn túlra. Erre nagyon is egyszerű oka volt. Nem más, minthogy az eső annyira szakadt, hogy szinte az orra hegyéig sem látott. Ez, pedig soha sem volt előnyös szempont, főleg nem vezetés közben. Hiába voltak bekapcsolva ablaktörlők, sajnálatos módon több kárt okoztak, mint hasznot. A fényszórók és a ködlámpák ugyancsak ebbe a csoportba voltak sorolandók. A lány biztos volt abban, hogyha most jönne vele szemben egy hatalmas és teljesen kivilágított kamion még azt sem venné észre. Ezért csak abban bízott, hogyha ez az egyértelműen nem várt szerencsétlenség mégis bekövetkezne, akkor minden testrésze - külön tekintettel itt a fejére - a helyén maradna, mert akkor nincs gond. A lány a visszapillantó tükörből vetett egy bosszús pillantást az apjára, aki a hátsó ülésen halkan szuszogott és az sem igazán zavarta ebben a tevékenységben, hogy a hangfalakból szinte teljes hangerőből szólt a rock zene, ami mindkettőjük kedvelt stílusa volt.
Methos bízott abban, hogy lánya nem fogja belevezetni a kocsiját az első árokba, vagy, ha mégis, akkor előtte valahogy jelez neki és akkor lehetőleg mindketten élve megússzák a kényes szituációt. Indulás előtt sokat töprenget azon, hogy Klausnak mégis mi oka is lehetett arra, hogy felkereste őt. Sok minden eszébe ötlött, végül azonban valamilyen oknál fogva mindegyiket kizárta és arra jutott, hogy nemsokára egyébként is megtudja a részleteket. Persze ez az ő szempontjából nem volt valami biztató. Sohasem szerette az ilyen – adott esetben akár rosszul is végződhető - helyzeteket. Viszont a régi ismeretségükre tekintettel annyira tényleg hajlandó volt, hogy meghallgassa az őst. Aztán a továbbiakat később is eldöntheti.
Violet kezdeti lelkesedése és kalandvágya - melyet induláskora érzett - lassan teljesen elapadt, sőt előbbit a viharos zivatar úgy elmosta, mintha soha sem lett volna. Majd én vezetek, te nyugodtan aludj csak… hogy lehettem ilyen bolond, gondolta a lány ingerülten átkozva saját magát és fejét legszívesebben a kormányba verte volna. Ha egyáltalán látta volna. Apja természetesen nem ellenkezett ez ellen és az út felénél a hátsó ülésre dőlt. Azóta úgy aludt, mint aki téli álmot alszik, és ezen kívül egyébként sem akar felkelni soha. Violet végső soron azért vállalta magára a sofőri szerepkört, mert szerette volna megismerni a környéket a saját szemével is. De az időjárásra tekintettel erre most nem igen nyílt lehetősége.
  • Utálom a szeles és esős időt – morogta a lány sötéten. Éppen hogy otthagyta Chicagót - ahol azért ilyen erős esőzés ritka volt, szél az igen, de eső már kevésbé – tehát egyből ilyen helyzetben találja magát. Mivel nem volt elég az, hogy szakadt, mintha soha sem akarná abbahagyni, nem. Ehhez még hozzáadódott a szél is, ami, ha egy kicsit erősebben fúj, akkor a lány biztosra vette volna, hogy felkapja a kocsit és aztán Kanses-ben vagy, ami még valószínűbb Óz birodalmában dobja le őket. Aztán előbbinél menne a tehenek után, utóbbi esetében, pedig követné a sárga köves utat, mint Dorotty és csatlakozna hozzájuk egy csapat idióta. Ráadásnak a zenét sem hallotta rendesen, mert hangerőssége ellenére a szél eszeveszett fújásától még a saját gondolatait sem tudta kivenni. Ő pedig utálta, amikor nem tudott zenét hallgatni. Azt gondolná bárki, hogy annyi év szeles időjárással eltöltött évével kapcsolatban már immúnis lett a természet így módon történő kedvességének megmutatkozása felől. Azonban ez nagyon nem így volt. A következő pillanatban egy hatalmas villám szelte ketté Mystic Falls egét. Violet ennek köszönhetően vette észre az út kellős közepén fekvő személyt.


A lány végül az utolsó pillanatban lépett rá a fékre és tudta, hogy nem ütötte el azt, aki volt olyan, hülye, hogy kimerészkedjen ilyen időben. Ráadásnak még ilyen öngyilkos hajlamai is vannak. Violet hirtelen elhatározásának köszönhetően édesapja oldalra bukfencezet és hangosan puffanva üdvözölte a kocsi padlóját.
  • Mi történt? – kérdezte azonnal felriadva és egyből a karja felé kezdet tapogatózni. Berögzült mozdulat volt, mégis, amikor rámarkolta a markolatra rögtön megkönnyebbült tőle.
  • Nem tudom, de megnézem – válaszolta lánya ingerülten. Nem az zavarta, hogy majdnem megölt valakit. A lelkiismerete igazán elbírta volna ezt a terhet, főleg, mivel ez számukra létkérdés volt. Az bosszantotta fel, hogy ilyen helyzetbe került. Violet biztos, ami biztos alapon rámarkolt katanája sötét markolatára és csak aztán szállt ki a járműből.
  • Szerintem nem jó ötlet – szólalt meg Methos óvatosan. Ismerve a város természet feletti múltját. Lánya azonban ügyet sem vetett óva intő szavaira, főleg, mivel pont eléggé bosszús volt, ahhoz, hogy ne figyeljen a jó tanácsokra. Amit általában nem fogadott meg, kivéve persze, ha azt az apja mondta. Most azonban ez sem vált be.
Violet kiszállva próbálta kivenni a körvonalakat és lassan a kocsi elejéhez sétált, jobban mondva botorkált. Ott azonban nem volt senki. Hirtelen gyorsan megfordult és a balesetet majdnem elszenvedő személy nyakához szorította a penge élét. Látta a vörösen csillanó szemeket, a körülötte kidudorodó ereket és az éles szemfogakat. Még soha sem harapta meg egy vámpír és egyáltalán nem állt szándékában pont most megtapasztalni ezt a minden bizonnyal cseppet sem felemelő érzést.
  • Hamarabb levágom a fejed, minthogy megmozdulj – közölte Violet magabiztosan támadójának címezve. Bár ebben a helyzetben nagyon is kérdésesé vált az, hogy tulajdonképpen ki is az áldozat.
  • Biztos vagy benne? – kérdezte a barna hajó lány érzelemmentesen üres hangon.
  • Higgy nekem, hogy van már benne gyakorlatom – válaszolta a lány határozottan.
  • Érdekes – hümmögte a másik.
  • Szerintem is – szólalt meg egy harmadik személy gúnyosan. Aztán Damon Salvatore alakja bontakozott ki az esőben. Kék szemeivel dühösen pillantott az érzelmeit erősen elzáró lány, Elena irányába, aki a szigetről való teljes kudarcot szenvedő visszatérésük és öccse, Jeremy halála óta egyszerűen lehetetlenül viselkedett. Az idősebb Salvatore természetesen tisztában volt azzal, hogy részben az ő hibája a kialakult helyzet. Legalábbis az érzelmek nélküli része, de úgy vélte, hogy ez volt a lehető legjobban meghozott döntés, mert egy érzelmek nélküli Elena Gilbert még mindig jobb volt, mint egy olyan, aki teljesen kiborult a történtektől. - Egyre jobban kihozol a sodromból – szögezte le a vámpír a Gilbert lányhoz intézve mondandóját. - Te meg ki a fene vagy? – kérdezte látva, hogy a másik csak úgy tudta ideiglenesen megállítani a barátnőjét, hogy egy kardot szorította a nyakához. Egyáltalán ki hord már manapság kardot magával és mégis minek?!
  • Nem érdekes, viszont a helyedben nem mozdulnék – jelentette ki Violet vigyorogva.
  • Miért nem? – kérdezte Damon érdeklődve felvonva a szemöldökét.
  • Mert akkor könnyen búcsút mondhatsz a fejedtől – szólalt meg mögötte Methos csöndesen, ám annál komolyabban. Aki lányához hasonlóan cselekedve a vámpír nyakához szorította kardja pengéjét, de remélte, hogy nem kell használniuk. Elvégre csak látogatóba jöttek és éppen ezért nem feltétlenül kéne magukra haragítaniuk a helybelieket. Különösen nem a vámpírokat. Damon magában erősen szitkozódni kezdet és nem értette, hogy az ismeretlen férfi hogy tudott teljesen zajtalanul a hát mögé lopakodni, főleg, mert ez a felállás számára igencsak kedvezőtlen helyzetet kezdet kimutatni.


  • Szóval most szépen elálldogálunk itt az esőben, az út kellős közepén és élvezzük egymás felemelő társaságát? – kíváncsiskodott Damon szurkálódva. Legszívesebben megölte volna mindkét hívatlan látogatót, és utána gyorsan elrángatta volna Elenát, hogy utána a közöttük lévő kötelék által alaposan leszidja őt és megpróbálja féken tartani, az egyre erősebb tombolást.
  • Ez csak rajtatok múlik – jegyezte meg Methos vidáman. Épp elég idője ismert vámpírokat ahhoz, hogy tisztában legyen azzal a nagyon is fontos dologgal mely szerint eléggé hirtelen természetűek és képesek bármilyen ok nélkül letépni bárki fejét. És az sem számára, se pedig a lánya számra nem lenne túl rózsás végkimenetel. Ezért aztán úgy tett, mint, aki várja az ötleteket a megoldásra vonatkozóan. Ennek a trükknek ugyanis sokan bedőltek már, főleg olyanok, akik alaposan alábecsülték őt.
  • Remek, egy móka mester – dünnyögte Damon szarkasztikusan.
  • Megöllek mindkettőtöket és nem lesz gond – mondta a Gilbert lány tényközlően.
  • Egy érzelmek nélküli vámpír mindig túlságosan sok gondot okoz – sóhajtotta Methos gondterhelten. Látta a lányon, hogy kikapcsolta az érzéseit és ezzel a veszélyességi fokozata még magasabb kategóriába került. Ami a halhatatlan nézete szerint már így is éppen eléggé meghaladta a még tűrhető mértéket.
  • Vadászok vagytok? – szűrte a fogai között az idősebb Salvatore, ugyanis most ez a nagyon is valószínű eshetőség ötlet az eszébe, főleg mivel éppen egy pengét szorítottak a nyakához – túlságosan is közel -, és mert Mystic Fallsban voltak, ami mindig is a természetfeletti lények erős vonzáskörzetébe tartozott. Közben a szemével üzente Elenának, hogy ne merészeljen semmit sem tenni, leginkább olyat ne, amivel ronthat a helyzetükön. Ez a lehetőség azért is jutott eszébe, mert mostanában egyre több ilyen személy látogatatta meg kedves kis városkájukat cseppet sem barátságos szándékkal.
  • Nem – válaszolta Violet felháborodottan. Ez a kijelentés eléggé sértő volt számára.
  • Akkor honnan tudtok a vámpírokról, hogyha állításotok szerint nagyon nem vagytok vadászok? – kérdezte Damon morcosan. Azt a lehetőséget egyből elvetette, hogy vámpírok legyenek, mint ő és Elena. Vérfarkasoknak sem igen nézte őket. Hibrideknek meg túlságosan is szabadelvűnek látszottak. Tehát maradt a vadász, mint egyetlen megmaradt lehetőség.
  • Épp elég ideje éltek ahhoz, hogy tisztában legyek vele – válaszolta Methos cinikusan.
  • Rendben, titokzatos idegenek, mégis mióta éltek, hogy ilyen bölcsek, avagy ostobák vagytok? - mérgelődött egyre jobban az idősebb Salvatore.
  • Sokkal több ideje, mint ahogy azt te elbírod képzelni Damon – jegyezte meg a felbukkanó Klaus derűsen.
  • Klaus? Sejthettem volna, hogy neked is közöd van hozzájuk – húzta el a száját Damon kifejezve bosszússágát.
  • Remek meglátás zsenikém, de mi csak egyszerű vendégségbe jöttünk – reagált le Violet ingerülten.
  • Hiszi a piszi – mondta az idősebb Salvatore gunyorosan.
  • Damon, vidd innen Elenát és ne lássalak titeket egy ideig, mert épp elég bajt okoztatok nekem mostanában – tanácsolta az ősi, mert most igazán nem volt kedve ahhoz, hogy még velük is foglalkoznia kelljen.
  • Nem te vagy a főnök – közölte a vámpír.
  • Azok után, amit tettetek ellenem hálásak lehettek, hogy még éltek, ezért aztán nagyon nem ajánlom, hogy még tovább próbáld feszíteni azt a bizonyos húrt, mert elég ideje ismersz már ahhoz, hogy tudja, bármikor elszakadhat – jelentette ki Klaus. Damon végül úgy döntött, hogy valóban jobb lesz elmenniük innen Elenával. Violet és Methos teljesen egyszerre elengedte a két vámpírt, akik aztán bele is vesztek a továbbra is zuhogó esőbe.


  • Látod erről beszéltem neked, vannak olyanok, akik egyszerűen értetlenek és a készségességük idegesítő módon megkérdőjelezhető – fordult Methos felé Klaus dühösen.
  • Fiatalok, majd kinövik – válaszolta a másik és a hangjából mégis ennek pont az ellenkezője érződött ki.
  • Vagy inkább nem – erősítette meg a kimondatlan véleményt az ős, leginkább azért, mert ő is osztotta azt.
  • Mi lenne, ha olyan helyen folytatnátok ezt a csevegést ahol meleg van és száraz ruhákat vehetek magamra? – kérdezte Violet, mivel egyre jobban zavarta az a tény, hogy bizony teljesen elázott.
  • A lányod? – kérdezte Klaus.
  • A lányom – válaszolta Methos elmosolyodva.
  • Klaus – mutatkozott be az ős, megcsókolta a lány kezét és közben észrevétlenül végigfutatta rajta a tekintetét.
  • Igen, tudom. Én meg Violet vagyok és most, hogy túlestünk a bemutatkozáson most már igazán mehetnénk tovább – tanácsolta Violet sürgetően.
  • Igen, ez szerintem is jó ötlet – szögezte le az öreg halhatatlan és a vámpírok megjelenése miatti idegessége kezdett csökkeni, nyilván ennek az volt az oka, hogy a távolság nőt közöttük. Egyébiránt gyermekével egy véleményen volt ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Egyrészt, mert természetesen őt sem hagyták hidegen a vizes ruhák, amik teljesen rátapadtak. Másrészt ezzel együtt szerette volna őszintén tudni, hogy mi is az, amiért régi barátja felkereste őt.
  • Úgy hallottam egy villában laksz, remélem sok fürdőszoba van benne… - hagyta függőben a mondatot Violet. Jelezve, hogy bizony ő igénybe fog venni egyet, ha kap rá engedélyt, ha nem.
  • Így van és van benne egy pár – értett egyet az állítás tartalmával az ős.
  • Akkor nyilván tudsz egyet a rendelkezésemre bocsátani, ahol át tudok öltözni? – érdeklődte Violet, bár inkább csak a megváltoztathatatlan tény kijelentésének tűnt.
  • Ahogy szeretnéd – húzta fel a szemöldökét Klaus és nem igazán volt kifogása ez ellen.
  • Még jó, hogy szeretném, mégis milyen kérdés ez, abban a tekintetben, hogy előtte meghívtál ide minket? – vágta rá a lány csípősen.
  • Csak Benjamint-t, akarom mondani Adam-et hívtam – módosította barátja nevét, mert kissé még új volt neki a megszólítás.
  • Zavar a jelenlétem – vonta le Violet, bár nem igazán érdekelte, mivel így is-úgy is maradni szándékozott addig, ami apja is. Továbbra is kirándulásként fogva fel az egész helyzetet és nem másként.
  • Több szem többet lát – rántotta meg a vállát Klaus érvelésként, mivel nem zavarta a lány jelenléte csak szokatlannak találta, hogy annak gyermeke van.
  • Én is így vélem, szóval, akár mehetnénk is, főleg, mivel, ha nem lennék halhatatlan már jobb esetben is rég tüdőgyulladást kaptam volna ettől az időtől, de így csak elegem van belőle – jegyezte meg Violet és beült a kocsiba.
  • Látom a természetét tőled örökölte – jelentette ki az ős Methos felé fordulva.
  • Azért nem teljes mértékben – válaszolta a halhatatlan némileg zavartan.
  • Nem te csak passzív vagy, ő meg agresszív is, de gondolom neked is voltak pillanataid csak mára megváltoztál – közölte az ezzel kapcsolatos véleményét Klaus. Methos inkább nem mondott erre semmit, főleg mivel teljesen igaz volt csak ez a téma mindig kínosan érintette őt a múltban elkövetett cselekményei miatt, így inkább válasz helyett ő is beszállt a kocsiba. - Azt hiszem, érdekesek lesznek az elkövetkezendő események – dünnyögte az ős.
  • Még ma beszállsz, vagy futsz a kocsi után? – érdeklődte Violet felsorolva szerinte az ebben az esetben a két legkorrektebb lehetőséget és célzás teljes elérése érdekében beindította a kocsit. Attól, hogy nem lehetett beteg, fázni még ugyan úgy fázott és nem volt jó valami kellemes érzés, az, hogy a nedves és ennek következtében nehéz ruhák teljesen rátapadtak.
  • Túlságosan is apja lánya… - dünnyögte Klaus fejcsóválva, úgy vélte érdekes lenne megismernie mennyire is van ez így és tényleg hogyan is lehetséges ez az egész.


A Salvatore panzióban két fél beszélgetett. Vagyis az egyik folyamatosan javaslatokat tett, amik véleménye szerint halaszthatatlanok és eléggé sürgősek volt meghatározó jellegük miatt. A másik hallgatta és fejcsóválva jelezte, hogy nem igazán ért egyet a hallottakkal. Ők nem voltak mások, mint Caroline Forbes és Stefan Salvatore. Előbbit a fiatalabb Salvatore értesítette arról, hogy a Gilbert lány már megint eltűnt és nyilván újabb hullával fog felbukkanni vagy hagyni maga után. Mivel Elena arra sem vette a fáradságot, hogy feltakarítson maga után, leginkább azért, mert nem érdekelte semmi. Utóbbi kissé kimerülten és fáradtan próbált Caroline mondandójára koncentrálni. Ami most igazán nehezére esett, főleg mivel kivételesen bátyja álláspontjával értett egyet és nem a szőke hajú vámpírlányéval.
Caroline úgy vélte rettenetes hiba volt Damon és Stefan részéről az, hogy ezt tették barátnőjével és éppen ezzel kapcsolatos álláspontját fejtette ki a fiatalabb Salvatore-nak. Arról próbálta meggyőzni a vámpírt, nagyon is határozottan, hogy kapcsolják vissza barátnője érzéseit. Nem is gondolva arra, hogy milyen önző és kegyetlen kérés is ez a részéről. Ő nem élte még azt a fájdalmat, amit barátnőjének az utóbbi időben egyre többször kellet.
Szerelme, Tyler Lockwood menekülése egyszerűen olyan mély sebet hagyott benne, hogy minden áron azt akarta elérni, hogy a dolgok olyanok legyenek, mint régen. A többiek fájdalmára, pedig ennek következtében egyáltalán nem tudott figyelni rendesen. Holott végső soron ő parancsolta meg szerelmének, hogy hagyja el Mystic Fallot, mert Klaus kíméletlenül le akarta vadászni és utána minden bizonnyal meg akarta volna ölni. Caroline mindennél jobban vágyott arra, hogy a Lockwood fiú ismét mellette legyen, azonban ez nem volt lehetséges és kezdte úgy gondolni az lesz a legjobb megoldás, ha ő megy utána vagy, ami még jobb lett volna valamilyen módon sikerülne visszahoznia a szerelmét. Még nem döntött el, hogy pontosan hogyan és melyiket fogja kivitelezni. Addig is szerette volna barátai között helyre állítani a helyzetet, leginkább Elena mostani állapotát. Mert azt akarta, hogy a hasonmás érezzen és akkor utána a Salvatore testvérek végre nem rá összpontosítanának, hanem a vámpírlány véleménye szerint fontosabb dolgokra. Tehát segítenének neki megoldani azt, hogy Tyler és ő újra együtt legyenek. Persze tisztában volt vele, hogy nem lesz egyszerű. És nem csak azért, mert Damon-t egyáltalán nem érdekelte az, hogy Tyler él e vagy hal, vagyis nyilván utóbbinak Klausszal együtt sokkal jobban örült volna. Hanem a legszörnyűbb az volt, hogy Stefan sem igazán érdekelte ez a kérdés. Legalábbis nem olyan mértékben, amit Caroline értékelni tudott volna.
Stefan nem értett egyet a szőke hajú vámpírlánnyal. Legalábbis nem teljes mértékben. Amikor Damon meghozta ezt a döntést és a köteléknek hála megkérte erre a hasonmást, akkor nagyon is jó ötletnek tartotta. Mert ez legalább egy kis ideig segít nekik, addig mindenképpen, amíg a Gilbert lány túlteszi magát a történteken. Viszont a sok holtest után, amit a lány hagyott maga mögött, már ő is kezdet egy kicsikét kételkedni. Tudva, hogy milyen érzés az, amikor az érzelemmentes állapotot felváltja, majd a sok érzés. Amik között a bűntudat és a szégyen nagyon is jelentős szerepet fog betölteni. Ez, pedig egy olyan személyt, mint Elena könnyen össze tud majd roppantani olyannyira, hogy utána soha se legyen az, aki egykor volt.
A fiatalabb Salvatore természetesen tisztában volt a szőke hajú vámpírlány mögöttes indokával. Ami egyértelműen Tyler-re vonatkozott. Stefan azonban nem érezte annyira fontosnak a Lockwood fiút, mint Caroline. Barátjának sem igazán tartotta, leginkább azért, mert tisztában volt azzal a ténnyel, hogy az milyen nagy ostobaságot követett el azzal, hogy a gyógyír-el fenyegette meg az ősi hibridet. Stefan csak azt akarta, hogy Elena újra emberré váljon, és ha lehet, akkor vele együtt maradjon. Amikor kiderült, hogy csak egy adagnyi gyógyír van, akkor előbbit kívánta egyre erősebben és saját magára nem is gondolt. Most azonban, hogy végső soron egyikre sem került sor nem tudta mit is gondoljon. Mindössze csak azt, hogy egykori szerelme – akit bátyával Elenához hasonlóan közösen szerettek -, Katherine ismét ott tett nekik keresztbe, ahol az a legjobban fájt.


Damon és Elena ez idő alatt már a Salvatore panzióba értek. A hasonmás, pedig egyenesen az emelet felé vette az irányt, ügyet sem vetve a nappaliban ülőkre. Akik érkezésükre azonnal elhallgattak.
  • Damon, hála az égnek, hogy megtaláltad – sóhajtotta Stefan megkönnyebbülten.
  • Tudod öcsi én veled ellentétben sok mindent jól csinálok és, ha valamit hát ezt melletted sikerült már tökéletesre fejlesztenem – közölte Damon gúnyosan és a vizes kabátját a fogasra dobta, hogy utána szokása szerint a whisky készlet felé vegye az irányt.
  • Damon tudod nem értem, hogy vagy képes még ebben a helyzetben is ilyen nagyképű maradni – jelentette ki Caroline ingerülten.
  • Caroline inkább menj és te is tűnj el, mint ahogy Tyler barátod tette. Nekem az csak jó lenne – ajánlotta az idősebb Salvatore nagylelkűen. Igazán nem volt hangulata ahhoz, hogy egy Caroline Forbes-féle siránkozást is végig kelljen hallgatnia. Ami nyilván ismét csak Tyler távozása és Elena érzelmeinek visszahozása köré összpontosulna. Előbbi egyáltalán nem érdekelte Damon-t, sőt mindig is csodálkozott azon, hogy a hibrid hogyan is húzhatta idáig. Utóbbit meg minden hátrányos következménye ellenére úgy vélte, hogy egy ideig még használni fog.
  • Fogd be, Tyler menekülése is a te hibád – csattant fel a szőke hajú vámpírlány panaszosan.
  • Az én hibám?! Hát én mondtam annak a szerencsétlen pincsinek, akinek sikerült felszabadítania magát a Klaushoz fűződő köteléke alól, hogy idióta módon vágjon mindenféle hülyeséget a legrettegettebb ősi hibrid fejéhez?! – replikázta Damon dühösen.
  • Klaus megölte az anyukáját! – védte szerelmét Caroline hevesen.
  • Stefan meg az apánkat, de látod, könnyen túltette magát rajta. Ahogy én is. Tyler-nek is ezt kellet volna tenni, mivel az anyja végső soron miatta halt meg és Klaus közreműködés már csak hab volt a tortán – jelentette ki az idősebb Salvatore szárazon.
  • Téged nem is érdekel az, hogy Carol meghalt? – kiáltott a szőke hajú vámpírlány, de nem is igazán tudta, hogy mit gondolt. Elvégre Damon mindig is egy kegyetlen gyilkos volt és az is marad.
  • Érdekel, és Klausnak már meg is mondtam a véleményem ezzel kapcsolatban, viszont én nem voltam olyan ostoba, hogy megfenyegessem őt – válaszolta az idősebb Salvatore. Tényleg nem örült annak, hogy a polgármester asszony meghalt, de túltette magát rajta, mivel ez miatt nem fog megállni a világ.
  • Nyugodjatok meg – szólt közben Stefan csitítóan.
  • Stefan, ne kezd a békéltető dumát elölről, mert már nagyon unom – jegyezte meg Damon sötéten. – Te meg jobb teszed, ha elmész, mivel segíteni nem akarsz nekünk, hanem csak hátráltatsz minket – fordult Caroline felé egyre fokozódó dühvel.
  • Pukkadj meg! – szűrte a fogai között a szőke hajú vámpírlány és sértetten elhagyta a Salvatore panziót. Valahogy már nem érdekelte semmi sem. Csak azt akarta, hogy visszakapja a szerelmét és ezért mindenre hajlandó volt. Bárki is kelljen feláldoznia érte.
  • Szellemes visszavágás volt, azonban a megfelelő hatás elérése érdekében még dolgoznod kell rajta egy kicsikét – kiáltott a mérgesen elcsörtető lány után az idősebb Salvatore gúnyosan, mivel az utolsó szó, mint mindig most is az övé kellett, hogy legyen.


  • Nem is értem miért nem ment a pincsikutyájával – fintorodott el Damon, mivel ő sokkal jobban örült volna annak, ha így történt volna. Bár tudta, hogy akkor Liz-t – Caroline anyját és az ő legjobb barátját – meg kellet volna vigasztalnia, de inkább az, minthogy még egyszer meg kelljen hallgatnia, ahogy Caroline parancsolgatni próbál neki. Mert annak határozottan nem lesz jó vége és egyértelműen nem ő fogja a rövidebbet húzni ezzel kapcsolatban.
  • Jobban lesz, csak kell neki egy kis idő, mert túl sok minden érte mostanában – válaszolta Stefan óvatosan.
  • Talán, ha rájönne arra, hogy nem körülte forog a világ, akkor jobb lenne nekünk, mert kevesebbet látnánk őt – mondta bátyja ingerülten.
  • Szerintem most egy ideig neked köszönhetően nem fog átjönni hozzánk – mondta a fiatalabb Salvatore. Egyrészt némileg rosszul érintette őt ez, mert legjobb barátnője, Lexi elvesztése óta a lány lett az egyik legjobb barátja. Másrészt viszont fellélegzett, mert a folyamatos Tyler iránti panasz kezdte egyre jobban az őrületbe kergetni.
  • Helyes, ez akkor a mai nap első jó híre – kortyolt végre bele a poharába Damon és a kandallónak támaszkodott. - Egyébként meg csak nem megkönnyebbülést hallok ki a hangodból öcskös? – tette hozzá és bár szurkálósának szánta a mondandóját teljesen komolyan érdekelte.
  • Caroline mostanában túlságosan is Tyler központú lett és minden ezzel kapcsolatos problémáért mást hibáztat – válaszolt a kérdezett csöndesen, tudva, hogy bátyja ezzel kapcsolatban milyen következtetésre fog jutni, ami számára egyértelműen nem lett volna valami boldog.
  • Úgy érted engem? – húzta fel a szemöldökét a vámpír, majdhogynem sértetten. Igazán nem értette, hogy a lány hogyan is hibáztathatja őt azért, mert Tyler egy idióta.
  • Meg mindenki mást – bővítette ki a kört Stefan, remélve, hogy testvére ezt nem vette Caroline részéről fenyegetőnek.
  • Tudtam, hogy már az elején meg kellet volna ölnöm – ciccegte Damon jelezve, hogy nem örül annak, hogy akkor lebeszélték őt ezen elképzeléséről, mert, akkor most nem kéne ezzel törődnie.
  • Damon! – mondta a fiatalabb Salvatore felháborodottan és fájdalmasan.
  • Ne Damonöz itt! Figyeld meg, hogy az lesz a vége, hogy keresztbe fog nekünk tenni a Tyler megmentési akciója keretében aztán már késő lesz visszasírnod a tanácsaimat, mert talán pont veled fogja kezdeni – jósolta az érintett ingerülten.
  • Caroline labilis lett, de ez nem jelenti azt, hogy ennek következtében bántana minket – vetette ellen öccse, saját magát meghazudtolva.
  • Az előbb te magad mondat, hogy minket hibáztat! Ami egyenesen arányos azzal, hogy meg akar majd ölni minket előbb vagy utóbb – mutatott rá Damon arra, hogy Stefan legyen szíves eldönteni, hogy akkor most mi is az ezzel kapcsolatos véleménye és ne billegjen ide-oda, mint egy rossz hinta.
  • Nem hiszem, hogy erre sor fog kerülni – jegyezte meg öccse bízva abban, hogy erre nem fog sor kerülni.
  • Ajánlom is, mert akkor megölöm őt – jelentette ki az idősebb Salvatore és lehetet látni, hogy ebből nem fog engedni. Valamint, hogy Caroline első rossz mozdulatára kíméletlenül cselekedni fog.
  • Elena nem bírná ki, ha még valakit elveszítene – suttogta a fiatalabb Salvatore, hátha bátyja ennek következtében nem fogja megvalósítani ezzel kapcsolatos terveit.
  • Elenát most nem igazán érdekli semmit, ha nem tűnt volna fel neked – vágta rá Damon komoran.
  • Feltűnt, ahogy az a sok hulla is, amit mostanában el kellet tüntetnünk…
  • Ezt pont te mondod? – kérdezte az idősebb Salvatore hitetlenkedve és meglehetősen élesen. Ugyanis öccse néha nagyon kegyesen elfelejtette saját, nagyon is vérengző tombolásait, amik időről-időre megjelentek, ha elkapta az ember vér iránti vágy. Ezért volt az, hogy állatvért ivott, mert, attól nem változott vérengző fenevaddá. A gond csak az volt, hogy a mókus-diéta alatt meg maga alá temette az önsajnálat és a megbánás.
  • Damon ez nem folytatódhat így tovább – jegyezte meg Stefan, tudva, hogy tényleg tenniük kell valamit.
  • Azt hiszed, hogy én nem tudom?! Hát felvilágosítalak róla, hogy nagyon is tisztában vagyok vele. Az ég megáldjon, te, aztán tudod, hogy kell elrontani valaki amúgy is pocsék hangulatát! – mondta Damon idegesen.


  • Elena megint megölte valakit? – kérdezte végül Stefan csöndesen.
  • Próbálkozott – húzta el a száját Damon jelezve, hogy valami számára nagyon nem tetsző dolog történt.
  • És? – érdeklődte öccse.
  • Mit és Stefan? – válaszolt kérdéssel a kérdésre az idősebb Salvatore gúnyosan.
  • Mi történt? – kérdezte Stefan felkészülve akár a legrosszabbra is, de bízott abban, hogy bármi is történt testvére és ő meg fogják tudni oldani.
  • Az, hogy rossz áldozatot, vagyis áldozatokat fogott ki magának – jelentette ki Damon tényközlően.
  • Vadászok? – érdeklődte a fiatalabb Salvatore aggódva. Emlékezve arra, hogy a legutolsó rájuk támadó vadász, majdnem megölte a testvérét.
  • Állításuk szerint nem, de én nem hiszek nekik, mert akkor miért mászkálnának karddal? Egyáltalán ki mászkál már manapság karddal?! – bosszankodott Damon, mert nem értette miért is tenne valaki ilyet csak úgy. Puszta véletlenségből meg senki sem másznál ilyen éles fegyverekkel, és ha netalán tán mégis akad ilyen elvetemült személy, akkor sem magyarázat arra, hogy honnan tudnak a vámpírokról és Klausszal milyen kapcsolatban vannak.
  • Karddal? – hökkent meg öccse. A vadászos elképzelés sem töltötte el megnyugtató érzéssel, de ez még rosszabbá tette a helyzetet, mert sejtette, hogy a két idegen nem véletlenül visel magánál ilyen fegyvert.
  • Igen, egy nő és egy férfi. Barna haj barna szemek, hasonló stílus, talán egy testvér pár… nem tudom, de kiráz tőlük a hideg – jegyezte meg az idősebb Salvatore ingerülten őszintén. Nem tudta miért van ez így és ezen érzést csak tovább fokozta az, hogy kihez is jöttek az ismeretlen vendégek.
  • Téged? Miért? – lepődött meg egyre jobban Stefan. Már az is igazán mérföldkőnek számította, hogy Damon így érez valakivel szemben. Persze ettől még elfordult, az viszont már kevésbe fordult elő, hogy ezen érzést be is vallotta.
  • Amikor a nő Elena nyakához szorította a kardot, a férfi meg az enyémhez valamilyen oknál fogva éreztem, hogy nem a vicces fajtából valók – mondta bátyja szárazon.
  • Megöltétek őket – mondta Stefan. Testvére azonban nem válaszolt. – Ugye Damon? – kérdezte remélve az igenlő választ.
  • Nem, nem öltem meg őket, sem én, sem Elena – felelte Damon idegesen.
  • Nem értem… te azt akarod mondani, hogy két esetleges vadász jött ide és te elengedted őket? Nem lehet, hogy ők is az ötök testvériségnek a tagjai? – vetett fel a fiatalabb Salvatore tétován.
  • Nem hiszem, bár a fickónak volt egy tetoválás a csuklóján, amivel kapcsolatban biztos vagyok benne, hogy már láttam valahol – töprengett el pillanat erejéig az idősebb Salvatore.
  • Hol? – érdeklődte Stefan.
  • Ha tudom, mondtam volna – mondta Damon szemrehányóan. - De hidd el, hogy ki fogom deríteni. És tudod mi az egészben a legjobb? Az, hogy látogatóba jöttek… szerinted kihez? – tette fel a kérdést hangsúlyosan.
  • Klaushoz – értette meg öccse a célzást.
  • Bingo – mondta az idősebb Salvatore. Mindketten tudták, hogy ez rájuk nézve, akár veszélyes is lehet és, most ez hiányzott számukra a legkevésbé.



7 megjegyzés:

  1. Újabb jó fejezet:) Úgy tűnik Damon kedvenc vadász módszere ezúttal nem jött be:) A piszkálásukból ítélve Damon és Violet normál körülmények között nagyon jól kijönnének egymással:) Van egy olyan érzésem hogy Damonnak igaza van és Carolin csúnyán keresztbe tehet ha nem csinálnak vele valamit. Úgy tűnik Stefan tud a Hallhatatlanokról. Kíváncsi vagyok kivel futhatott össze. Érdeklődve várom a folytatást:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia <3
      Köszönöm, hogy írtál :)
      Örülök neki, hogy tetszett :) Most valóban nem jó áldozatok akadtak a horogra. Valószínű :) Caroline valóban se látni meggondolatlanul fog viselkedni, mert csak Tyler fog a szemei előtt lebegni és ezzel minden mást figyelmen kívül fog hagyni. Elárulom, hogy Stefan az egyik sötét korszakában találkozott egy halhatatlannal, hogy pontosan kivel az a későbbiek folyamán ki fog derülni ;)
      Sietek vele :D
      Puszi

      Törlés
  2. Szia!! :))
    Nagyon tehetséges vagy. :) Imádom a stílusod, ahogy írsz ès a történeteid is nagyon érdekesek. Hajnali 5-kor fejeztem be a történeteket ès ezt hagytam utoljára ezèrt került ide a komi. :DD
    Remélem minél hamarabb hozod a kövi részt. Már alig bírom kivárni. :) <3 <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Evelin <3
      Köszönöm, hogy írtál :)
      Köszönöm :) Örülök, hogy ennyire tetszettek :)
      Sietek vele :D
      Puszi

      Törlés
  3. Szia Valentine! <3
    Juhú! Végre eljutottam odáig, hogy kritiát írjak ehhez a blogodhoz is, bár bevallom szégyellem magam, hogy ennyi ideig tartott. El vagyok havazva, így nyáron. ;)
    A fejezetek szuperek, imádom a karaktereket. Joe és Violet nagyon szimpatikus, Methos is, meg Duncan, de ők ketten viszik a pálmát. Violet szétszórt alakja nagyon vicces, de azért nem szívesen találkoznék vele este felé. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy fog alakulni a kapcsolata a két őssel, igaz még alig találkoztak, de engem máris érdekel mi lesz velük. Arra is kíváncsi vagyok, hogy fog reagálni Violet arra, hogy a megbízója, Elijah is ugyanott tartózkodik, mint ő, és ráadásul az apja barátjának az öccse. Nagyon érdekesen csavarod a szálakat, erről biztosíthatlak. ;)
    Megint csak Elena, Elena és Elena. Néha már nagyon unom a hasonmás hisztériáit, mert eléggé fárasztó a "csak körülötte forog a világ" téma. Caroline kezd kicsit megszállott lenni a Tyler ügy miatt, azért remélem nem keveri magát, vagy épp másokat bajba, mert akárhogy vesszük, én kinézném belőle. Mindenesetre megértem Damon problémáit, ugyan így Stefanét. Talán Stef már találkozott halhatatlannal? Ez már az izgalom tetőfoka, ha így lenne. És mi az a tetoválás Methos csuklóján? Ajj, olyan kíváncsi lettem! :)
    Csak így tovább, fenomenális az egész! Üdv: Dorsee

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dorsee <3
      Köszönöm, hogy írtál :)
      Semmi gond, én is így vagyok vele :) Örülök neki, hogy tetszenek :) Violet-el valóban nem szerencsés késő este találkozni. Meglátjuk, hogyan alakul majd a kapcsolata velük ;) Elijah még egy ideig Chicagóban fog maradni és csak később jön majd rá, hogy Elijah kicsoda. Köszönöm :) Elena mellett valóban mindenki elhanyagoltnak érezheti magát, mert az ő védelme az elsődleges mindenki számára. Caroline valóban megszállott lesz és nemcsak magát, hanem a többieket is bajba fogja sodorni. Stefan valóban találkozott már halhatatlannal és a megfelelő időben ki fog derülni, hogy ki is volt az illető ;) Ki fog derülni, hogy miért van Methos karján tetoválás ;) Köszi :)
      Puszi

      Törlés